Caffè Florian

+39 041 520 56 41

Caffè Florian, het beroemdste Venetiaanse café, is de oudste plek in Europa waar koffie en warme chocolademelk worden geserveerd. Caffè Florian werd opgericht in 1720 en is het oudste koffiehuis ter wereld dat nog steeds in bedrijf is. Het betovert bezoekers met zijn elegante ambiance, verrukkelijke keuken en nalatenschap die verweven is met opmerkelijke figuren en culturele bewegingen.

Stap Caffè Florian binnen en je wordt teruggevoerd in de tijd naar de 18e eeuw. Deze bar in Venetië heeft een weelderig interieur, versierd met ingewikkelde fresco's, vergulde spiegels en pluche fluwelen stoelen, dat een aura van tijdloze elegantie uitstraalt. Terwijl je van je espresso nipt of van een gebakje smult, kun je bijna de aanwezigheid voelen van de talloze beroemdheden die deze zalen door de eeuwen heen hebben opgeluisterd.

Caffè Florian is lange tijd een magneet geweest voor intellectuelen, kunstenaars en culturele iconen. In zijn begindagen diende het café als ontmoetingsplaats voor Venetiaanse edelen en literatoren, die samenkwamen om te discussiëren over filosofie, politiek en de laatste artistieke trends. In de loop der jaren heeft Caffè Florian talloze beroemde figuren ontvangen, waaronder de legendarische minnaar en avonturier Giacomo Casanova, de romantische dichter Lord Byron, de Engelse schrijver Charles Dickens en de Franse romanschrijver Marcel Proust, die hier inspiratie en troost vonden.

Caffè Florian is ook hondvriendelijk en een rookvrij restaurant, waardoor het een geweldige plek is om te ontspannen en te genieten van een maaltijd met je harige vriend.

Caffè Florian in Venedig, ein kulinarisches und kulturelles Paradies

Het menu van Caffè Florian getuigt van de Venetiaanse culinaire tradities en biedt een verrukkelijk aanbod van gebak, sandwiches en traditionele Venetiaanse gerechten. Geniet van de kenmerkende Florian sandwich, een symfonie van smaken met prosciutto, kaas en truffelmayonaise, of proef de delicate gebakjes, elk een kunstwerk op zich. Het café heeft ook een uitgebreide wijnkaart met zowel lokale als internationale wijnen.

Live muziek en culturele evenementen in Caffè Florian Venetië:

Caffè Florian is niet zomaar een café; het is een culturele instelling die het hele jaar door een verscheidenheid aan live muziekoptredens, kunsttentoonstellingen en literaire evenementen organiseert. Van klassieke concerten tot jazzavonden, deze bar in Venetië biedt altijd iets om bezoekers te verrukken en te inspireren. Deze evenementen dragen bij aan de levendige sfeer van het café, waardoor het een knooppunt van creativiteit en culturele uitwisseling is.

Toeristische attracties in de buurt van Caffè Florian:

Caffè Florian ligt op het iconische San Marcoplein in Venetië, Italië. Omdat het in het hart van Venetië ligt, zijn er talloze toeristische attracties in de buurt. Hier zijn een aantal opmerkelijke, samen met hun afstand bij benadering van Caffè Florian. Gebruik onze Kaart van Venetië om de route te bepalen:

 • Basiliek van San Marco: Ongeveer 3 minuten lopen. Verlaat Caffè Florian en ga richting het centrum van Piazza San Marco. De basiliek ligt recht voor je.
   
 • Dogenpaleis (Palazzo Ducale): Ongeveer 3 minuten lopen. Loop vanaf Caffè Florian naar de overkant van het plein, langs de San Marco-basiliek. Het Dogenpaleis ligt naast de basiliek.
   
 • Brug der Zuchten (Ponte dei Sospiri): Ongeveer 5 minuten lopen. Steek vanaf het Dogenpaleis de Piazzetta di San Marco over en volg de borden naar de Brug der Zuchten. Het is een korte wandeling vanaf het paleis.
   
 • Rialtobrug (Ponte di Rialto): Ongeveer 15 minuten lopen. Verlaat Caffè Florian en ga ten westen van Piazza San Marco. Sla linksaf naar Calle dei Fabbri. Blijf rechtdoor lopen tot je bij het Canal Grande komt. Sla rechtsaf en loop langs het water tot aan de Rialtobrug.
   
 • Gallerie dell'Accademia: Ongeveer 15 minuten lopen. Ga in westelijke richting vanaf Piazza San Marco en steek het Canal Grande over bij de Ponte dell'Accademia. Het museum ligt op korte loopafstand van de brug.

Caffè Florian is meer dan alleen een koffiehuis; het is een levend stukje Venetiaanse geschiedenis, een plek waar de tijd lijkt stil te staan. Met zijn elegante decor, illustere klantenkring en toewijding aan culinaire en culturele uitmuntendheid blijft Caffè Florian een tijdloos meesterwerk dat bezoekers van over de hele wereld blijft betoveren.