loading

Begin je dag met een heerlijk ontbijt en ga op ontdekking in de San Marco sestiere. Het is een must voor elke bezoeker aan Venetië en een van de belangrijkste routes van Venetië.

San Marcoplein: Het middelpunt


Het San Marcoplein is het kloppende hart van San Marco. Bewonder de adembenemende Basiliek met zijn gouden mozaïeken en torenhoge Campanile. Mis het Dogenpaleis niet, het voormalige officiële huis van de heersers van Venetië. Het kan minstens een week duren om deze drie bezienswaardigheden te bezoeken, omdat ze zoveel te bieden hebben. Hoewel je een halve dag kunt besteden aan het verkennen van deze iconische bezienswaardigheden,...

Ontspan en leg herinneringen vast


Geniet na het verkennen van het plein van een kopje koffie in een van de historische cafés, zoals Quadri of Florian. Neem even de tijd om de perfecte souvenirfoto te maken met de San Marco Zuil en de lagune als achtergrond. Ontsnap aan de drukte in de Giardini Reali, de groene oase van San Marco. Wandel door de tuinen en bewonder het weelderige groen en de bloemen.

Ontdek verborgen juweeltjes


Ga naar de Kerk van San Moise, een prachtig voorbeeld van Venetiaanse barokarchitectuur. Steek de Brug der Zuilen over naar Palazzo Contarini Bovolo en bewonder de unieke wenteltrap.

Geniet van een traditionele Venetiaanse lunch in een van de vele restaurants in de omgeving, zoals Trattoria Al Gambero of Osteria Antico Giardinetto. Je kunt ook een plek vinden om te lunchen door het restaurantpictogram op onze kaart van Venetië te selecteren. Je vindt een aantal goede opties binnen een paar meter.

Middaglekkernijen


Als je je lunch op hebt, ga je terug richting Piazza San Marco. Ga naar de Torre dell'Orologio, een renaissanceklokkentoren met een Es-klok uit 1499. Wandel naar de Ponte di Paglia, waar je de iconische Brug der Zuchten kunt bewonderen en fotograferen.

Avondmagie


Aan het einde van de tour raden we je een aperitief aan in Terrazza Danieli of Harry's Bar. Maar beperk je niet tot deze keuzes, Venetië in Italië heeft veel te bieden. Als je eenmaal van je aperitief hebt genoten, neem dan de Vaporetto en geniet van een aangename avondvaart op de Gran Canale. Voor slechts een paar euro kun je de vaporetto nemen en 's avonds genieten van het uitzicht op het Canal Grande. Neem vanaf San Marco Zaccaria B, F of E lijn 2 (rode lijn) en stap uit bij Rialto met behulp van onze plattegrond van Venetië.

Laatste momenten


Maak een laatste foto van de verlichte Rialtobrug voordat je terugkeert naar je hotel. Als je van geschiedenis houdt, overweeg dan een bezoek aan het Correr Museum voor een diepgaande blik op de Venetiaanse geschiedenis en cultuur.

Tips

 

  • Koop een Venice City Pass voor korting op de toegang tot attracties en onbeperkt openbaar vervoer.
  • Boek je gondeltocht op voorhand om lange wachtrijen te vermijden.
  • Draag comfortabele schoenen, want je zult veel moeten lopen.
  • Trek voldoende tijd uit voor elke attractie, want er is veel te zien en te beleven.