loading

Deze tour is voor liefhebbers van Venetiaanse kunst en de geschiedenis van Venetië. Je zult niet veel lopen, maar wel veel tijd binnen in de musea doorbrengen. Probeer tijdslots en toegangskaartjes te reserveren. We raden je aan om je te concentreren op de belangrijkste werken, er zal veel te bewonderen zijn. Je zult de vaporetto's meer dan eens gebruiken. 

Venetië heeft een culturele diversiteit die geen enkele andere stad ter wereld evenaart. De rijkdom van de Serenissima heeft de ontwikkeling van kunstenaars als Tintoretto, Titiaan, Tiepolo, Giorgione, Bellini, Veronese en vele anderen mogelijk gemaakt. 

De eerste stop op deze tour is de Scuola Grande di San Rocco. Hier kun je Tintoretto in al zijn talent bewonderen. Deze Scuola Grande is het bekendste van alle prachtige gebouwen van de Scuole Grandi. Deze gebouwen waren de zetels van lekenbroederschappen met associatieve kenmerken gedicteerd door een gemeenschap van beroep en interesse. In de zetel van de broederschap vind je ook werken van Titiaan, Giorgione, Tiepolo en andere grote kunstenaars uit Venetië. 

Een paar stappen verder, nog steeds in de Sestiere San Polo, vind je de Kerk van San Pantalon. Op het plafond van de kerk vind je het grootste schilderij op doek ter wereld. De ongelooflijke grootte van 443 vierkante meter van het schilderij genaamd Het Martelaarschap van San Pantalon door Gian Antonio Fiumani maakt de kerk een must voor liefhebbers van schilderkunst. Als je honger hebt eet dan iets in Campo Santa Margherita, onze kaart geeft je suggesties voor geweldige plaatselijke restaurants.  

Neem vaporetto (waterbus) nr. 1 bij San Tomà en stap uit bij Accademia, in de Sestiere di Dorsoduro. Neem een souvenirfoto van de Accademia Brug zodra je uit de boot stapt. Deze populaire brug over het Canal Grande is een van de meest gefotografeerde in Venetië. Ga vervolgens naar de Accademia Galerij, een must voor kunstliefhebbers. Deze galerie toont de meest uitgebreide collectie Venetiaanse kunst in de stad. Als je zin hebt en niet moe bent, raden we je ook de Peggy Guggenheim collectie aan. We raden je aan om voor beide musea je tijd en kaartje van tevoren te reserveren. Neem aan het einde van je bezoek de vaporetto en stap uit bij San Marco.

Ga vanaf de vaporetto-halte richting het westen. Je vindt het Palazzo delle Prigioni en iets verderop, op de Ponte della Paglia, kun je de Brug der Zuchten bewonderen. Een paar stappen verder kun je de San Marco Zuil bewonderen en er foto's van maken. Je kunt er prachtige souvenirfoto's maken met de lagune op de achtergrond. Een paar meter verder sta je in het hart van Venetië, op het San Marcoplein. Het plein is een concentratie van bezienswaardigheden, je vindt er de gelijknamige basiliek, de Campanile en het Palazzo Ducale. Voor deze bezienswaardigheden heb je minstens een halve dag nodig, we raden je aan om het Dogenpaleis te bezoeken en met hetzelfde kaartje het Correr Museum. In dit museum kun je beeldhouwwerken van Canova, schilderijen van Bellini, Antonello di Messina en vele anderen bewonderen. Zoals je zult merken, heeft het Correr Museum een tentoonstelling die gericht is op Venetië.

Als je klaar bent met je rondleiding, nip dan van een lekkere prosecco in een van de prachtige bars rond het San Marcoplein. 

Maximaliseer je artistieke ontmoeting:

  • Vooraf geboekte tickets: Wees de rijen voor en verzeker je van een plekje in de meest geprezen musea van Venetië, het Dogenpaleis, de Gallerie dell'Accademia en de Peggy Guggenheim Collectie. Koop een Venice City Pass voor korting op de toegang tot de belangrijkste attracties. (Pro-tip: reserveer ruim van tevoren, vooral in het hoogseizoen!)
  • Vaporetto navigatie: Beheers de waterbus (vaporetto's) van de stad om gemakkelijk tussen musea en iconische monumenten te navigeren. (Tip: Koop een meerdaagse vaporettopas om kosten te besparen op frequente ritten).
  • Focus op meesterwerken: Als je maar weinig tijd binnen hebt, kies dan bij elk museum de werken die je gezien moet hebben. Onze gids zet ze allemaal op een rijtje! (Insider Tip: Download vooraf museumplattegronden om je route binnen elk museum efficiënt te plannen).