Venetië is een schilderachtige stad van kanalen, bruggen en tijdloze architectuur. Met haar betoverende schoonheid verovert ze de harten van elke bezoeker. Vanwege de kanalen en bruggen van Venetië is het niet gemakkelijk om een zware koffer door de straten te slepen. Hier vind je alle informatie die je nodig hebt om het meeste uit je Venetiaanse avontuur te halen, gratis.

Plaatsen voor bagageopslag in Venetië

Venetië in Italië is een stad van romantiek en passie, maar het is niet gemakkelijk om het te verkennen met zware rugzakken op je schouders. Daarom is het essentieel om uit te zoeken waar je je bagage kunt afgeven om zoveel mogelijk van het beste van Venetië te genieten.

Verschillende bagageopslagbedrijven bieden opslag voor lange en korte termijn. Je vindt hun faciliteiten op

Santa Lucia treinstation:

Venezia Santa Lucia is een van de belangrijkste treinstations van de stad. Het biedt bagageopslagdiensten en bevindt zich op de begane grond van het station. De kosten zijn betaalbaar en het gemak is ongeëvenaard voor reizigers die aankomen of vertrekken met de trein.

Openingstijden:7:00_23:00(maandag _zondag)

Locatie: Calle dello Spezier, 193

Venezia Mestre Station:

Station Mestre is het belangrijkste treinstation van Venetië. Dit station is een halte voor zowel lokale als regionale treinen. Er is een bagagedepot op de begane grond van dit station.

Venetië Marco Polo Luchthaven:

Marco Polo Airport is de belangrijkste luchthaven van Venetië in Italië, gelegen in Tessera. De bagageruimte van de luchthaven (Transbagagli Aeroporto Venezia) bevindt zich op de begane grond, naast ingang E.

Openingstijden:5:00_22:00 (zomerschema) of 5:00_21:00 (winterschema)

Venetië Piazzale, Roma:

Venetië Piazzale Roma is een groot plein met het centrale busstation van Venetië, de metrolijn, watertaxi's en parkeerplaatsen. De handigste bagageopslagplaats in de buurt van Piazzale Roma ligt op 160 meter van het plein.

Opslaglocaties in de buurt van beroemde bezienswaardigheden:

De meeste galerijen en musea bieden je de mogelijkheid om je bagage bij de garderobe achter te laten of hebben zelfs speciale kluisjes voor hun bezoekers.

Gebieden zoals Rialto, San Marco, de Biënnale van Venetië en het centraal station van Venetië hebben particuliere bedrijven die bagageopslag aanbieden. Je moet er wel rekening mee houden dat de kluisjes op de meeste plaatsen kleiner zijn.

Laten we eens kijken naar de beste bezienswaardigheden van Venetië.

  • Basiliek van San Marco: Het is niet toegestaan om een tas of zelfs een kleine rugzak mee te nemen. Het is beter om deze in de garderobe achter te laten voordat je in de rij gaat staan om naar binnen te gaan.
  • Dogenpaleis: Biedt opslagfaciliteiten ter plaatse, dus het is beter om alle grote spullen daar achter te laten.
  • Peggy Guggenheim Collectie: Alleen kleine handtassen zijn hier toegestaan, maar al het andere moet worden opgeborgen in hun kluisjes.
  • Gallerie dell'Accademia (Museum voor Schone Kunsten): Grotere tassen moeten worden opgeborgen. Het is aan te raden om een €1 muntstuk bij je te hebben om gebruik te kunnen maken van de service.
  • Het Arsenaal en het Museum voor Zeegeschiedenis: Op het terrein zijn kluisjes te vinden.

Opslag bij plaatselijke bedrijven:

Bagage-opslagservice wordt ook aangeboden door lokale bedrijven zoals cafés, hotels, restaurants of winkels.

De makkelijkste manier om je bagage op te slaan is om het bij de receptie van je hotel achter te laten. Bijna alle hotels houden je bagage een paar uur vast voordat je incheckt of nadat je uitcheckt.

Automatische kluisjes: Deze kluisjes vind je in de buurt van vervoersknooppunten en zijn ideaal voor kortdurende opslag. De introductie van deze geautomatiseerde lockers is een doorbraak gebleken.

Hoe werken geautomatiseerde lockers?

Reizigers kunnen online een locker reserveren via een website, mobiele app of direct ter plaatse via een interactief touchscreen.

Hoe gebruik je geautomatiseerde lockers?

Kies een kluismaat: Afhankelijk van de grootte en de hoeveelheid bagage kunnen bezoekers kiezen uit verschillende kluisgroottes om aan hun behoeften te voldoen.

Veilig betalen: Voor transacties zijn er opties voor mobiele betalingen of creditcards.

Afsluiten en doorgaan: Nadat de bagage veilig is opgeborgen, kunnen bezoekers vrij de betoverende stad verkennen, handsfree met behulp van een wandelkaart van Venetië.

Nuttige tips:

  • Om gedoe op het laatste moment te voorkomen, probeer je bagage van tevoren te reserveren.
  • Vergeet niet de openingstijden van de aanbieder van de opslagdienst te controleren.
  • Om een extra laag beveiliging voor je bagage toe te voegen, moet je ervoor zorgen dat de gekozen opslagoptie een verzekering biedt.
  • Op sommige plaatsen kunnen te grote tassen of ongebruikelijke voorwerpen niet worden opgeslagen, dus controleer de afmetingen van de bagage.