loading
San Pietro Di Castello

Venetië is als een prachtige schatkist, boordevol verrassingen! San Marco en Castello zijn twee van de spannendste gebieden om te verkennen. Castello is de grootste wijk in Venetië in Italië Ze zitten vol met geweldige dingen om te zien en te doen, van grote paleizen tot geheime trappen. Deze route laat je de beste plekjes zien, zodat je een onvergetelijke reis naar Venetië kunt maken!

Ochtendmagie in San Marco!

Begin je Venetiaanse avontuur vanuit San Marco. Hier vind je de beroemdste bezienswaardigheden van Venetië. Het hart van San Marco is het San Marcoplein of Piazza San Marco. De belangrijkste attractie van dit grote plein is de San Marco Basiliek. Het hele gebouw is bedekt met glanzende mozaïeken. Kom vroeg om lange wachtrijen te vermijden. Dapper? Beklim de klokkentoren voor een prachtig uitzicht over de hele stad!

Vlak ernaast ligt het Dogenpaleis, eeuwenlang de zetel van de Venetiaanse macht. Kijk uit naar de chique schilderijen en Doge's appartementen - ze zijn echt koninklijk!

Geniet na al die geschiedenis van een kopje koffie in de cafés Quadri of Florian. Maak een souvenirfoto van de San Marco Zuil met de lagune op de achtergrond. Ga naar de Brug der Zuchten voor een paar souvenirfoto's. Wandel daarna langs de Riva degli Schiavoni, een mooie wandelroute langs het kalme water. Je hebt een prachtig uitzicht over de lagune! Zodra je het Rio della Pleta kanaal bent gepasseerd, steek je de Ponte del Sepolcro brug over. Kijk uit naar een klein verborgen steegje genaamd Sotoportego dei Preti - zoek naar het schattige bakstenen hart! Dit is een geweldige plek om te stoppen voor de lunch en heerlijk Venetiaans eten te proberen - er zijn heel veel restaurants om uit te kiezen!

Avontuur in Castello

Wandel na de lunch door Campo della Bragora. Steek de Ponte Storto over en maak een souvenirfoto bij de Ponte del Purgatorio, een eerbetoon aan de dichter Dante Alighieri. Een paar stappen verder vind je het Arsenale di Venezia, in het hart van de wijk Castello. Het was ooit een kolossaal scheepsbouwcomplex. Deze historische plek biedt een blik op de maritieme macht en het industriële vernuft van Venetië. Tegenwoordig is de Arsenale niet alleen een toeristische trekpleister, maar ook de locatie voor de Biënnale van Venetië.

Neem een vaporetto vanaf de Arsenale en stap uit bij een van de twee haltes, Giardini of Giardini Biennale. Het is altijd leuk om op een vaporetto te springen!  Eenmaal uit de vaporetto wandel je door de Biennale Tuinen. Deze tuinen werden aangelegd door Napoleon. Vandaag de dag herbergt het de 29 tentoonstellingspaviljoens van de verschillende landen.

Castello draait niet alleen om kanalen en boten. Er zijn verborgen pleinen die wachten om ontdekt te worden! Eén zo'n juweeltje is Campo San Giovanni e Paolo. Het is een mooie open ruimte met een gigantische kerk met dezelfde naam. Binnen zie je misschien wel de graven van beroemde doges! En als je je rustig voelt, ga dan naar de prachtige kerk van San Zaccaria. Verken de rustige kerk, die bekend staat om het prachtige altaarstuk van Giovanni Bellini. Als je een scheepsliefhebber bent, kun je een bezoek brengen aan het Scheepvaarthistorisch Museum in Venetië. Het is een bijna verplichte bestemming als je van schepen houdt.

Avond betovering

Als de zon onder de horizon zakt, kun je het magische lichtspel op de kanalen vastleggen. Dit is het perfecte moment om een comfortabele zitplaats te zoeken in een bar aan het water. Deze zogenaamde 'canal-side bars' zijn ideaal om de wereld aan je voorbij te zien gaan. Geniet van een aperitivo (drankje voor het diner) en geniet van de romantische sfeer.

Neem weer een vaporetto en stap uit in de buurt van het San Marcoplein. Zoek met behulp van onze plattegrond van Venetië een bacaro waar je iets kunt eten en drinken.

Tips:

  • Koop een Venezia City Pass voor korting op de toegang tot de belangrijkste attracties en het openbaar vervoer.

  • Maak gebruik van de vaporetto's (waterbussen) om tussen San Marco en Castello te reizen.

  • Wees voorbereid op drukte, vooral op het San Marcoplein. Vroege ochtenden of late middagen bieden een meer ontspannen ervaring.

  • Draag comfortabele schoenen; Venetië kun je het beste te voet verkennen.

Met zijn fascinerende mix van geschiedenis, kunst en charme bieden San Marco en Castello een onvergetelijke Venetiaanse ervaring. Dus rijg je wandelschoenen aan, pak je camera en maak je klaar om de magie van deze bijzondere stad te ontdekken.