Verified

De Biënnale van Venetië is de essentie van Venetië. Het is een internationale tentoonstelling van moderne kunst en architectuur, die elk jaar ongeveer 600 000 bezoekers trekt. Daarnaast kunt u op dit wereldberoemde evenement kennismaken met theater, muziek, film en zelfs dans. De Biënnale begon in 1895 om de 25e huwelijksverjaardag van Umberto I en Margherita di Savoia te vieren. Vandaag de dag is het de meest prestigieuze tentoonstelling in zijn soort ter wereld. 

Routebeschrijving en de beste tijd voor een bezoek

De Biënnale van Venetië vindt elk jaar plaats van mei tot november. Elk jaar worden kunst en architectuur afgewisseld. Het Internationale Filmfestspiele von Venedig en andere festivals duren 10 dagen tot 2 weken. De beste tijd voor een bezoek is echter in september of oktober. In deze tijd is er minder drukte in de straten van Venetië dan tijdens de zomermaanden. Arsenale en Giardini, de belangrijkste tentoonstellingsruimten van de Biënnale, maken deel uit van de wijk Castello. Bekijk onze interactieve kaart van Venetië om niet te verdwalen. Ze zijn bereikbaar met het openbaar vervoer en hier vind je de centrale hal en de nationale paviljoens. Deze gebieden zijn elke dag geopend van 10 tot 18 uur, behalve op maandag. U kunt HIER een kaartje krijgen, waarmee u eenmalig toegang krijgt tot elke locatie. U kunt beide in één dag bezoeken of ze verdelen over meerdere dagen van een fantastische Venetië-route. De andere tentoonstellingen, verspreid over de stad, zijn meestal gratis. Er is ook een lucratieve mogelijkheid voor een privébezoek aan de Biënnale. 

Enige geschiedenis van de Biënnale van Venetië

Dit ongelooflijke evenement was het eerste in zijn soort. Alle andere biënnales wereldwijd zijn gebaseerd op de Biënnale van Venetië. De eerste keer dat het voor het publiek werd geopend, in 1895, verwelkomde het ongeveer 200 000 bezoekers. Het was toen een ongelooflijk succes. Sindsdien heeft de Biënnale, op enkele onderbrekingen na, elk jaar plaatsgevonden, zelfs tijdens de twee wereldoorlogen. Het Muziekfestival was de eerste toevoeging, die kwam er in 1930. Daarna kwam in 1932 het Filmfestival van Venetië en in 1934 het Theaterfestival. Tegenwoordig is de hoofdruimte van de Biënnale van Venetië ongeveer 7000 vierkante meter groot. Ongeveer 90 landen presenteren hun cultuur in de nationale paviljoens. Het doel is te genieten van de cultuur en de trends in kunst en architectuur te zien. U kunt uw hart ophalen, maar u kunt geen kunst kopen op de Biënnale. 

Activiteiten in de omgeving

Tijdens de Biënnale van Venetië is er altijd wat te beleven in Venetië. Castello is de grootste wijk in Venetië, bekend om zijn prachtige Venetiaanse kerken. Als u in de buurt bent, raden wij u aan San Zaccaria en San Pietro di Castello te bezoeken. Santi Giovanni e Paolo en Santa Maria Formosa zijn dichtbij en fascinerend als je van kerken houdt. Daarnaast is er San Francesco della Vigna heeft een prachtige wijngaard. Al deze kerken hebben een fascinerende geschiedenis en staan vol meesterwerken van de beste Venetiaanse schilders. Het Maritiem Historisch Museum en Fondazione Querini Stampalia behoren tot de boeiendste musea van Venetië. U kunt de venicexplorer Venetië kaart gebruiken om elke locatie te controleren en een effectieve route samen te stellen.